En skattkista från barndomen

Manusförfattare

Vilken liten skattkista mina föräldrar hade med sig sist, hittad när de rensade vinden. En liten ask från när jag var liten, innehållande mina dolda talanger. Ja alltså att jag inte blev manusförfattare eller aktiv inom teater/film/cirkus är jättekonstigt :)!

Svårt att tro men det fanns en tid då jag gillade att stå på ”scen”. Att skapa små teaterakter och cirkusnummer med nån kompis, som sen framfördes inför föräldrar och eventuellt nån stackars granne som blev indragen. Men då var jag inte så gammal… När jag öppnade locket på den söta asken kunde jag ta fram tre olika väldigt korta små manus, skrivna av mig och troligtvis tillsammans med en av mina barndomskompisar.

Jag läser och skrattar. Stava hade jag inte lärt mig än och jag hänger inte riktigt med i storyn. Det hoppar lite kan man säga, kanske fattas det nått blad men det känns som att det också fattas meningar mellan varje nerskriven mening. Fast vi var väl så proffsiga förstås, att vi bara behövde lite stödanteckningar och sen hade vi koll på resten!

Kanske lite pinsamt men jag kan ändå inte låta bli att bjuda på ett av de underbara manusen! En pjäs som heter ”Blir vener” (fast på ett blad lyckades jag stava rätt så där heter den ”Blir vänner”). Ja som sagt, det kanske var manusförfattare jag skulle bli 🙂

Husuppdatering

Så, vad händer annars då i mitt nya liv i hus? Sist var det trädfällning, och gym varpeäng har fortsatt. Plattor skulle upp inför stubbfräsning, två rader i gången är ju snabbt avklarat tänkte jag. Jo men visst, jag har ju lärt mig att ingenting är så ”bara” med detta hus… Jag fann en rad med plattor även på andra sidan, under allt rotsystem. Vilket slit, men så nöjd när det var klart!

Ved ved ved

Ja ett par pass vid vedklyven har det också blivit. Men när man inte tänker igenom saker och ting innan man påbörjar något, är risken stor att man får ta bort och börja om. Vedbod kan jag ju inte påstå att jag byggt, men någon slags vedförvaringsplats har jag lyckats få ihop iaf. Jag trodde inte jag skulle orka hantera lastpallarna själv och samtidigt få till något som håller ihop, men eftersom jag har gått på varpeängsgymmet några veckor nu var det inga större problem :). Och här satsar vi på återvinning! Gick igenom skräphögen från altanen och plockade ut bitar som inte var helt ruttna, känns stadigt nu men vi får väl se hur länge det håller sig så… Om det blir tak eller bara presenning över får framtiden utvisa. Kanske inte det vackraste jag gjort men ändå nöjd över min prestation. Kan själv!!

Så mycket jag gör för första gången här, som att rensa takrännor och täta plasten där det inte längre håller tätt. Så nu läcker det förhoppningsvis mindre!

Sjötomt

Jag har insett att jag tydligen flyttat till ett hus med sjötomt… Alltså detta regnande som varit gör att det står vatten överallt! Det tar ett par dagar med uppehåll innan det börjar sjunka undan, och så fort det är nederbörd är det likadant igen. En sån där mindre trevlig överraskning som inte gick att se något av när jag flyttade in. Trädgården är väl en sak, det kan jag ta, men det som ger mig lite lätt ångestpåslag är att det även blir swimmingpool under huset i krypgrunden. Inte bra för mitt älskade lilla hus! Försöker ta reda på om det finns något att göra, men eftersom vattnet kommer underifrån är det nog inte helt lätt att få bukt på problemet…

Stubbfräsning

Så mycket nytt som sagt. Idag skulle stubbraden bort och jag kände mig som en nyfiken 5-åring där jag stod i fönstret och titta på.. Men jag ville ju se hur det gick till! Nu ska bara jorden tas till vara på på ett eller annat sätt och sen blir det nog grusgång hela vägen in. Så är planen just nu, men den kan hinna ändra sig…

Man kan inte jobba hela tiden, man måste pausa och mysa också. Det är viktigt!

Vår

Jag har hittat vårblommor i trädgården och buskarna börjar knoppas!

Finbesök

Alltså detta älskar jag, naturen in på husknuten! Min lilla vän ekorren kommer nångång ibland och hälsar på. Det är två stycken som håller till i skogen bakom min tomt, jag har sett dem flera gånger leka i träden där. Så himla söta!

Påsk

Ja det var väl lite av det som hänt här sen sist. Jag har även försökt göra lite påskfint men insåg att jag inte äger så mycket påskpynt, det brukar liksom aldrig vara påskfirande hos mig. Men i år kommer mina föräldrar och lillebror hit och jag fick göra det bästa av det lilla jag har och av kvistar från trädgården. Man kan ana att det är påsktider iaf! Och på tal om att göra saker för första gången, jag har insett hur mycket mamma och pappa gör varje år inför högtider för att planera och storhandla helt själv inför en påskhelg har jag aldrig gjort innan och det var inte heller så bara. Nästan jobbigare än att köra alla stockar efter trädfällning… Ska bli mysigt med besök igen och jag ser fram emot att äntligen få visa lillebror mitt hus och att få ha honom här en vecka!

Önskar er alla en Glad Påsk!

Dela gärna inlägget med dina vänner <3
Märkt , , , , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *