Låt det Kännas

En egen presentation av mitt fotoprojekt som jag kallar ”Låt det Kännas”, för jag har en känsla av att jag kommer att använda mig en hel del av det i min blogg.

Det är ett fotoprojekt som känns väldigt nära och personligt, för det var från början någonting som jag bara gjorde för mig själv och det är en del av en inre process. 
När jag i slutet på 2015 efter flera års längtan äntligen köpte mig en systemkamera, så hittade jag ett nytt sätt att utrycka mig och ganska direkt så började det här fotoprojektet att växa fram. Det var en vän som gav mig den idén att jag kanske skulle försöka att kombinera mitt nya intresse med mitt inre jobb. Mitt inre jobb bestod mycket av att våga stanna i det som känns. Jag hittade något där, det fick mig att stanna upp lite längre och reflektera över vad det var jag faktiskt kände och vad jag såg i bilden. Det blev en hjälp för mig, när jag på mitt sätt och på ett för mig tydligt sätt, fick lyfta fram och sätta ord på det där som jag var så rädd för. Jag vet inte vad som fick mig att skriva texten på bilden och börja leka med kombinationen i photoshop, men det var väl så det ville bli helt enkelt och mappen som skapats fylldes med allt fler klara bilder. En mapp som till stor del består av just känslor men även andra ord som talat till mig och som har fått sin bild.

Sen har det inte bara varit en hjälp i själva skapandet, utan det har också hjälpt mig framåt på flera sätt. De bilderna har öppnat upp till möjligheter att träna på det jag varit väldigt rädd för. Att våga synas, att våga ta lite mer plats på den här jorden och visa vem jag är. Utan det projektet hade jag inte varit där jag är idag!