Från innekaos till utekaos

Förändring

Längesen jag skrev ett inlägg, det har varit ganska rörigt och gått från badrumsrenovering till trädfällning. Det blir lite påfrestande på olika sätt men det blir så fint allting så det är värt det!

Badrumskaoset slapp jag tack och lov att bo i, jag och Bolt flyttade hemifrån ett par veckor. Och även om vi hade lugnt och skönt där vi var, så var det skönt att få komma hem igen. Och jag är sååå nöjd! Nya badrummet är en fröjd att gå in i och att slippa duscha i ett tält är alldeles alldeles underbart! Dock risk för att det går åt lite mera varmvatten…

Gym Varpeäng

Lagom jag kommit hem igen var det dags för nästa större projekt och där har jag fått vara mer delaktig i arbetet. En björk och en tall modell större som skulle ner samt en hög thujahäck. Vilken himla tur jag har att mina föräldrar kom hit och assisterade för vilket slit det varit! Lite mer än jag i mitt sinne hade föreställt mig. Mamma säger att hon inte gör så mycket, men att ha hundvakt och någon som serverar mat och kaffe är guld värt! Ingenting här hade flutit på lika smidigt utan den hjälpen, jag och pappa har helt kunnat fokusera på allt jobb ute och vi har jobbat på bra måste jag säga!

Jag är mäkta imponerad av denna totalt otränade kropp som faktiskt orkat denna intensiva vecka även om den protesterat lite. Pappa har lekt med motorsågen och jag har transporterat allt det uppsågade alldeles själv med bara pirra och skottkärra till hjälp! Det är ett ex antal kilo den konkat på och det har blivit några kilometer totalt, rekordet på en dag är 13000steg, utan att ta mig längre än till granntomten… Vi kan ju hoppas att jag faktiskt fått lite muskler på köpet!

Jag är också imponerad av arboristen som var här och klättrade i träden. De stod så illa till och var så höga så det gick inte att ta med maskin, jag kunde inte förstå hur det skulle gå till så det var spännande att se honom arbeta. Och ner kom de!

Trött och nöjd

Det har varit slitsamt men det har också gått bra och vi fick undan mer än jag trodde innan mamma och pappa skulle åka hemåt igen idag. Igår innan mamma serverade kvällsmat körde jag ut det sista av tallen som skulle till rishögen och kunde nöjt konstatera att det nu bara återstår en stund med räfsan för att snygga till det.

Det är ännu en del som ska sågas upp och sen ska ju då all ved klyvas förstås… Pappa var snäll och lämnade vedklyven så det finns terapijobb att ägna sig åt här, sysslolös behöver jag inte vara. När det väl är gjort behöver jag inte köpa ved på ett tag!

Nästa veckas gympass består bland annat i att ta bort två rader med plattor för att förbereda inför stubbfräsning, det blir kul. Så idag har jag och Bolt bestämt att det förblir en vilodag! Vi har ju inte hunnit mysa i soffan på hela veckan typ… Bara igår efter frukost för det regnade och varken jag eller pappa var så sugna på att gå ut, tror minsann det var två hundar som saknat att frukostmysa med brasans ljud i bakgrunden <3

Nu blir det kaffe och netflix med en hund bredvid mig!

Dela gärna inlägget med dina vänner <3
Märkt , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *