Flytten till lustiga huset

Mitt Varpeäng

Jisses vilka intensiva veckor sedan den dagen jag fick nycklarna i min hand. Från morgon till sen kväll, en trött kropp som jobbat mer än den är van vid, energikrävande men samtidigt så roligt! Mina föräldrar blev kvar till i söndags, ändå hann vi inte allt som jag hade önskat. Med det mest akuta är löst och sen får det väl vara lite halvfärdigt ett tag…

Vi har kallat det för lustiga huset mer än en gång. Ju mer vi tittat ju mer lustiga saker och lösningar har vi hittat. Gubben som bodde här byggde huset tillsammans med sina två bröder -89, fick jag veta av grannen häromdagen, och kanske visste de inte riktigt vad de höll på med alla gånger… Men, det är mitt mysiga lilla lustiga hus och jag har redan förändrat en del och börjat skapa mitt eget. Alla kartonger är uppackade och jag kan gå här och bara mysa. Jag har lite mer tid att sitta stilla i soffan under filten och titta ut genom fönstret och blir lika glad varje gång min vän ekorren hälsar på. Skuttar så glatt på staketet eller från gren till gren i trädet. Sitter jag istället vid köksbordet kan jag sitta och titta på småfåglarna som pickar på fröbollarna jag hängt upp. Jag älskar att bo här ute i skogen, det känns så självklart hemma. Oron som fanns lite i bakgrunden är som bortblåst, oron att det inte skulle kännas lika bra när jag väl var på plats. Mörkret upplever jag inte alls som något jobbigt, pannlampan har blivit en ny bästa vän. Alltså vilken fantastisk uppfinning! Jag har två stycken och det har behövts, jag vet inte hur många gånger jag laddat dem. Perfekt när man ska ut med hunden, men också alldeles perfekt att ha inomhus till både det ena och det andra. Renovering och fix när det är dåligt med belysning (fast det fanns dem som tyckte jag skulle ta av mig den så det skulle gå lite fortare, jag såg tydligen för mycket och blev ännu petigare….). Igår när Bolts bord äntligen blev fritt och det var hög tid att ta tag i kloklippning och öronrensning, ja då åkte den på igen och så bra jag såg. Nu kan jag inte klara mig utan mina pannlampor!

Så vad har hänt denna månad sedan inflyttningen den 15november?!?! Känns som det varit människor här varje dag. Snickare, elektriker, brasgubbe, låsbytare, luftvärmepumpinstallatör, taktvättare, larminstallatör, leveranser…. I allt det har vi försökt göra det vi kan göra i fix och renovering. Allt tar längre tid än jag tänker och tidsplaneringen har spruckit varje dag, typ allt som har kunnat krångla har krånglat och extra kostnader har tillkommit. Samtidigt som vi många gånger i annat har haft flyt. Träning i att ta allt som det kommer, acceptera när saker och ting inte går som jag vill. Träning i den där som kallas TILLIT.

Månaden i bilder

Jag har varit ovanligt dålig på att dokumentera då jag varit så upptagen med allt som ska göras, men några bilder har trots allt tagits och visst har det hänt saker!

Första dagen i huset invigdes med bubbel och bakelse, och godisletande till hundarna!

Första renoveringsprojektet, väggen mellan två små rum revs ner och skapade ett stort rum!

Dörrar fanns det inte till något av rummen och det visade sig varför det var så. Snickaren höll på i typ tre dagar för att få in två innerdörrar… Men nu har jag dörrar som hänger rakt och går båda att öppna och stänga!

Spackling, nej det är inte lätt när man gör det för första gången!!! Man ska inte gå och inspektera med lampa… Väggarna grundmålades sen och efter en lång stund med beslutsångest valde jag till slut att måla väggarna med färgen ”Stjärnstoft”!

Jag och pappa leker golvläggare!

Nästa steg, få upp fondtapeten av mitt egna foto! Nej det var inte heller så bara….

På plats!

Lister ska mätas ut, sågas till och vitmålas…

…och spikas på plats!

Att sovrummet äntligen var klart firades med hamburgare och bubbel!

Så här såg det ut i vardagsrummet innan flyttlasset var på plats.

Även det kommande kontoret/klientrummet fick sig ett lyft med vitlaserat tak och ”Stjärnstoft” på väggarna.

Så fyllde jag år någonstans där mitt i också och firades på bästa sätt i pauserna!

Efter två veckor anlände flyttlasset från lägenheten och så vart det ännu mera kaos på Varpeäng!

Men med lite röj blev det iallafall lite bättre plats i vardagsrummet!

Vi satt som i en bunker när det var dags för taktvätt… Vilken sörja, men vilken skillnad det blev! De städade upp och gjorde så fint efter sig, men trots deras försök att hålla fönster rena behöver de putsas…

Ny spis, fläkt och Kyl/frys! Det gamla kylskåpet fick åka ut i vardagsrummet i väntan på att det nya skulle bli kallt. Det som bara skulle ta en liten stund tog hela dagen och tidsplaneringen sprack i vanlig ordning. Det blev ett större projekt än det var tänkt med att få dit den nya fläkten, men efter mycket jobb fick vi dit den och det blev riktigt bra!

Valde den enklaste, snabbaste och billigaste lösningen för att dölja dörren vi satte igen. Köpte ett skåp för att få mer förvaring och flyttade panelen!

Sen skrubbades köket ordentligt överallt för ärligt talat var det riktigt snuskigt på sina ställen och det har varit på väg att rivas ut…. Men efter rengöring blev känslan annorlunda och kartongerna kunde börja packas upp. Och vi kunde äta vår första måltid på flera veckor med riktigt porslin!

Hundarna får så snällt hålla sig ur vägen när jag och pappa bär in tunga garderober!

Jag tror Bolt har haft en upptagen matte, vinterpälsen har fått växa helt okontrollerat…. Min söta lilla lurvboll!

I söndags åkte som sagt mina underbara föräldrar hem till ön, jag är så otroligt tacksam för allt det gör för mig! Det har tagit energi av dem också detta, tröttheten har varit närvarande hos oss alla tre, men vi har också haft mycket roligt tillsammans och det är ett fint minne att spara och titta tillbaka på. Jag och Bolt har fortsatt uppackandet av kartonger och försöka få lite ordning. Det börjar kännas riktigt mysigt!

Sovrummet, som är det enda rummet som är helt klart och till och med fått gardiner! Ja det blev visst vinterförvaring av pelargoner där också just nu…

Kök och matplats!

Hyllan som hängde kvar i ett av smårummet och åkte ut i förrådet hämtades in igen, perfekt för att dölja fula hål i panelen och dessutom behövde jag någonstans att hänga upp handdukar! Förra ägaren har troligtvis snickrat ihop den själv, lika sne som resten av huset så det passar bra… 🙂

Vardagsrum!

Här i soffan kan vi få se korren utanför fönstret, men jag var för seg fram med kameran och fick bara en dålig bild imorse…

Hall!

Och så har vi kaosrummet…. Så blir det när alla lånade kartonger måste packas upp och allt inte har hittat sin plats än. Men det kommer nog bli ordning där också så småningom!

Mamma gjorde julfint ute innan hon åkte hem!

Nu går vi in till oss! Kram och Kärlek till er alla!

Dela gärna inlägget med dina vänner <3
Märkt , , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *