Älgens budskap på vägen hem

Bolt myser med nallen han fick ärva av mommo och moffa, så söt!

Vi är hemma i Skåne igen efter en lång ledighet hemma på ön. Ja det är hem åt båda hållen, Gotland bor i mitt hjärta och kommer alltid vara hemma även om jag inte är skriven där.

Det var mycket som inte blev som jag såg framför mig med flytten från Linköping, men jag har iaf landat i Skåne och trivs verkligen med att bo här. Sen vet jag inte vad livet kommer bjuda på framåt och hur jag kommer tänka då, men för nu vill jag stanna kvar. Har gått här och pysslat idag i lägenheten jag tycker så mycket om. Visst kan jag räkna upp några minus, vissa lite jobbigare än andra som kan kännas svåra att vänja sig vid. Men för första gången i mitt vuxna liv har jag en egen plats som verkligen känns som mitt hem och det skänker mig en enorm tacksamhet.

Trots att jag känt mig lite bakis-trött efter den långa resdagen igår har jag som sagt inte kunnat låta bli att gå här och pyssla. Städat bort julen och packat upp saker jag fick med mig när vi rensade i moffas lägenhet. Det är så mysigt!

Stormresa

Resdagen är en liten utmaning som ger ett stresspåslag, och när jag stod parkerad nere vid hamnen i Visby och väntade på att få köra på färjan ville jag vända tillbaka. Som det stormade! Vågorna slog högt över kajen och vindarna ruskade hela bilen. Såg framför mig hur jag skulle få tillbringa överresan på toaletten… Det blåste upp till 22m/s och var 3meter höga vågor och det märktes, första två timmarna var inte jätteroliga för en som lätt blir sjösjuk men sista timmen var ganska lugn. Jag klarade mig och fick behålla lunchen i magen.

Sen väntade nästa utmaning, ca fyra timmar bilkörning. Det är längre än vad jag är van vid att köra och jag blir extra nervös när jag ännu inte kan vägen. Lite oro hur det skulle gå att orka köra så långt i mörker så sent. Men allt flöt på och allt gick bra och jag körde upp på min parkering typ 00.00. Trött men nöjd och tacksam. 

Älgens Budskap

Jag fick med mig ett budskap på vägen också. Jag såg en Älg för första gången i det vilda, tack och lov befann den sig på rätt sida om vildstängslet. Den tittade upp på mig när jag passerade och mitt hjärta hoppade till när jag såg den. Det jag tycker är jobbigaste med mörkerkörning är just detta med djur längs vägen som kan överraska en och orsaka olycka, gör att jag sitter lite på spänn hela tiden. Men förutom älgen och rävar vid ett par tillfällen var det lugnt denna gång. 

Älgen stannade kvar hos mig och jag tog fram Solöga idag för att se om den kanske ville säga mig något. Ja jag tror minsann älgen stod där och väntade på mig, den ville påminna mig om något jag behöver komma ihåg att träna på när jag nu känner att livet inte är vad jag önskar.

❤️

Här och nu har du allt. Min gåva till dig är att vara nöjd med livet.”

Här gäller det att känna dig nöjd med din plats i livet, först då befinner du dig i mitten av världen och det du önskar kommer till dig. Kliv ur känslan av missmod. Välj att vara nöjd och din situation förbättras.”

❤️

Tack ståtliga varelse för ditt budskap. Jag ska skriva ner det på en lapp så jag ser och blir påmind varje dag! Det finns saker i livet jag ännu kan önska vore annorlunda, men jag har så otroligt mycket att vara tacksam över. Fokus på det så går stegen lättare.

Allt kommer ordna sig till det bästa!

Tacksam
Dela gärna inlägget med dina vänner <3
Märkt , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *