Vitvärssemester

I år känns det verkligen som semester och jag njuter! Det är inte som de senaste somrarna varit. Det är inte som för två år sen när jag föll ner i ångestmörkret, då tillvaron ännu en gång mest handlade om att överleva. Att vara på Gotland, att vara vid Vitvär, gav mig ingen ro. Varje dag var bara ännu en dag jag skulle ta mig igenom och fortsätta andas.

Det är inte som förra sommaren då det var så mycket rädslor, oro, sjukdomar, lasarettbesök, sorg, död och begravning. Jag tror jag sov en natt vid Vitvär, resten av den så kallade semestern tillbringades i Visby, på lasarettet eller hemma hos lillebror som inte ville sova ensam. Den sommaren tog hårt och det tog hela hösten att återhämta mig och orka ta nya tag för att fortsätta min resa.

I år mår jag så mycket bättre och har mer energi, mer livslust och inspiration. Jag har sovit vid älskade Vitvär i strandboden sen i lördags och det har varit så skönt. Mycket förberedelser inför utställningen i helgen, men också mycket göra ingenting, bara njuta av stunden. Njuta av att kunna sitta och blicka ut över havet, som jag kan sakna det när jag inte är på ön!

Förberedelser

Båtboden är tömd och städad, förberetts för fotoutställning. Igår provhängde jag tavlorna och kunde konstatera att det blir precis så fint som jag hade hoppats på. Unikt. Perfekt. Jag.

Väderprognosen visar just nu att det inte ska vara någon risk för regn, så det ser lovande ut. Det verkar som att ännu en tanke som funnits med mig under ett par år äntligen ska bli verklighet. Jag ser fram emot det. Om än något nervöst…. Det är fjärde gången tavlorna visas, men det är första gången det bara är min ganska så utlämnande utställning. De som kommer kommer för att titta på den, inte för att lyssna på en konsert eller besöka en Domkyrka. Jag känner mig mer blottad, har inget att gömma mig bakom. Så jag får verkligen träna på att stå där rak i ryggen, stolt över resan jag gjort och det som skapats längs vägen. Nyttigt och förhoppningsvis gör det mig ännu lite starkare.

Det är väldigt nära nu…

Livet är bra spännande ibland!

Dela gärna inlägget med dina vänner <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *