Bildspel och dagens tankar om tro

Ofta är det så att när budskap, ord och text fastnar lite extra hos mig så vill det gärna kombineras ihop med foton. Den tänkvärda lilla historien jag delade nyligen ville bli ett bildspel och nu är det klart ❤️

Dela gärna om den väcker något tänkvärt hos dig, något du tror något annan kan behöva få till sig!

Söndagens tankar

Idag var jag i kyrkan på förmiddagen, min kör sjöng några sånger under mässan. Under predikan så sa prästen några meningar som även de fastnade. I samma tema ~TRO~

~ Det är inte vi som bär tron ~ Tro är inget som vi behöver prestera ~

~ Det är tron som bär oss ~

Återigen det här med att vila i tron och tilliten till att den bär oss. Varför kan det kännas så skrämmande? Vi sjöng även psalm 219 ”Jag skulle vilja våga tro” vilket kändes väldigt träffande.

”Jag skulle gärna vilja tro, men vem törs göra så? Jag skulle gärna vilja be, men vem kan bönen nå? Jag skulle gärna vilja tro att någon ser den mening jag ej fattar mer.”

Jag har verkligen kunnat vara så rädd för att tro utan att riktigt kunna förstå varför. Varit rädd för att närma mig känslan av hopp, rädd för att falla igen. Men nu kan jag förstå att även när det känts som att tron varit helt borta så har den alltid funnits där, annars hade jag inte varit kvar på den här jorden. Något vill mig väl, något har sett till att jag fått livbojar att hålla mig i så jag inte drunknat i de mörkaste perioderna i mitt liv. Någonstans bakom allt mörker har tron och hoppet jobbat för mig, för att hålla min låga vid liv. Änglarna har svävat omkring mig även när jag inte kunnat ana deras närvaro, de vill se mig leva mitt liv fullt ut.

När jag tänker tillbaka kan jag inte förstå hur jag klarade mig så många år i det mående jag var fast i, jag kände ingen tro på mig själv eller något hopp om att kunna må bra. Jag hade gett upp men ändå fortsatte jag. Det övertygar mig om att det finns något jag inte kan se, en högre kraft av något slag som aldrig överger mig.

Jag tränar på att vila allt mer i den tron

⭐️ VÅGA TRO ⭐️

Dela gärna inlägget med dina vänner <3
Märkt , ,

32 kommentarer till “Bildspel och dagens tankar om tro

 1. Vilket fint skrivet inlägg! Tänk att det kan finnas något som även i de mörkaste tider får oss att fortsätta! ♡

  1. ?❤️

  2. Känner igen detta hur meningar och ord bara kommer till en ❤️

 2. Det var fina ord. Får en att tänka efter lite ?

  1. ❤️

 3. Så fint och viktigt inlägg verkligen, tron kan verkligen vara så viktig.

  1. ?❤️

   1. Fint du har skrivit. ❤️ Går själv inte i kyrkan och aldrig gjort, förutom avslutningar och så förr…

 4. Jag har inte varit i kyrkan sedan min morbror gick bort.. De senaste åren har det enbart inneburit kyrka och dödsfall så håller mig borta faktiskt..

  1. Begravningar är tufft! ❤️

 5. Väldigt fint skrivet inlägg. ❤️

  1. Tack! ❤️

  2. Vilket fint och tänkvärt inlägg du skrivit. Tro är något jag tror att alla människor föds med men som tyvärr kan tas ifrån en under åren

   1. Tack ❤️

 6. Tack för ett fint och tänkvärt inlägg! Jag är troende och tänker precis som du att hjälpen kan komma från olika håll, många gånger från människor omkring oss, att det gäller att vara uppmärksam. För mig har tron alltid funnits där och varit något som jag kunnat vila i och falla tillbaka på. Min bild av Gud är att han är en kärleksfull far som vill mig väl, som genom Jesus förstår precis vad det innebär att vara människa. Till och med Jesus ropade: ”min Gud, varför har du övergivit mig!” på korset. Han förstår oss när vi känner oss ensamma, övergivna, modlösa, ledsna, orkeslösa, uppgivna. Han vet hur lätt vi faller och måste resa oss igen. Men han finns alltid där när vi behöver det. På ett eller annat sätt. Det ger mig hopp och hjälper mig att vila i tron. ❤️

  1. Varsågod och tack själv för dina ord ❤️?

  2. Ett väldigt fint inlägg. Tänkvärt och det gillade jag.

 7. Har varit många tillfällen i kyrkan. Mest för att föräldrarna dog och begravdes för ett litet tag sedan. Men det är rätt lugnt och trevligt där inne. Trots man inte är troende utav den kristna tron.

  1. Ja jag tycker också att kyrkan bjuder in till ett lugn vilken tro man än har. Begravningar är tufft ❤️

 8. Vilket vackert inlägg. Jag tänker som dig, att ord och bilder går ihop.

  1. ?❤️

 9. Ha en underbar söndag:)

  1. Tack <3

   1. Men gud vad bra skrivet man ska alltid ha någåt att tro på i dom mörka stundena❤️

 10. Fint inlägg särskilt dom sista raderna. Kram

  1. Tack❣️

 11. Fint inlögg. Tron är viktiga för många ❤

  1. ?❤️

 12. Så fint skrivet och en väldigt vacker bild!

  1. Tack❣️

 13. Det va länge sedan jag va i kyrkan ?.. Det va fint skrivet det där ?

 14. Jättefin film :).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *