Änglar och Superhjältar

Solnedgång

Det känns som jag skrivit mycket om änglar och skyddsänglar sista tiden, det händer återkommande saker som för mig dit. Påminner mig om min tro på deras närvaro. Där kan jag hitta lite lugn och tröst när livet svajar och rädslan är så påtaglig. 

Men lillebror, han har minsann superhjältar som beskyddar honom. Det är inte illa. Han måste ha dubbelt beskydd. Det känns skönt och tryggt!

Lillebror berättar att han har haft besök i natt i drömmarna. Av ”Power Rangers – Dino Charge”. Jag får googla för jag har ingen aning om vilka de är. Han säger att de hjälper honom att bli frisk. Han hade fått en dräkt, den röda som han gillar mest, stövlar, handskar, hjälm och en pistol. De måste ha gett honom en dos superkraft för idag är han redan mycket piggare! Han har varit vaken hela dagen, pratar och tittar på netflix på mobilen. Febern åker ännu upp och ner, han har det jobbigare med hosta idag då skit från lungorna ska upp. Men, han är vaken. Jag blir inte så där rädd när jag tittar på honom som jag blev igår. Nu ber vi för att allt ska fortsätta gå åt rätt håll!

Superhjältar

Efter mitt eftermiddagspass hos lillebror på typ 5timmar gick jag precis som igår ner till mommo för att säga hej innan jag åkte hemåt. Där är läget ganska oförändrat och jag blir lite ledsen igen. Hon ser så… jag vet inte riktigt vad jag ska säga, liten och hjälplös ut kanske. Jag vill bara krama om henne och säga att allt kommer bli bra. Men jag vet att hon aldrig kan komma tillbaka till en vardag där hon klarar sig själv. Det gör mig så ledsen. Framtiden känns så oviss och skrämmande.

Jag sitter hos mommo en stund, pratar lite till och från. Jag får någon overklighetskänsla när jag sitter och tittar på henne. Det är så sorgligt och svårt att ta in hennes tillstånd, att det är min mommo som ligger där. Innan jag går slår jag på teven åt henne så hon inte missar ”Lotta på Liseberg” som hon gärna vill se. Så tar jag hennes hand och letar efter orden. Vad ska man säga? Ha det så bra? Nej det känns inte rätt när hon inte mår bra. Jag säger ha det som du kan, jag kommer in förbi imorgon igen! Hon säger som hon gör varje gång. Tack för att du kom, det är så snällt. Lilla mommo, det känns så jobbigt att hon ska ligga där ensam, men vad ska man göra när hon är i för dåligt skick för att få komma hem? Nu är det lillebror som får mest av min tid och det är så det får vara tills han är frisk. Jag stryker henne över huvudet och säger mitt varmaste hej då.

Jag önskar jag kunde klona mig, tre stycken vore bra. En som kan vara hos Per, en hos mommo och en hemma hos min hund som också behöver mig. Men jag är bara en och jag delar upp min tid och ork så gott jag förmår. En dag i taget.

Bolt på stranden

?

Dela gärna inlägget med dina vänner <3
Märkt , , , ,

6 kommentarer till “Änglar och Superhjältar

 1. Jag har också tänkt mycket på skyddsänglar. Att min bror har vakat extra mycket över mina barn, när de har behövt det.
  Skönt att din lillebror mår bättre!

  1. Det är jag övertygad om att din bror har gjort och gör❣️ Själv har jag en farmor som jag känner vakar över mig och hjälper mig i svårare stunder! ❤️
   Kram!

 2. Hej EvaLill,
  Jag och några fler i Down syndrom föreningen här på Gotland har tagit del av din blogg när vi hört att Per blivit sjuk. Det är svårt att stå på sidan om och känna förtvivlan över att en av våra medlemmar och kompis blivit så väldigt sjuk. Jag känner alldeles extra mycket med dig och er alla anhöriga därför att jag också är mamma till ett barn med Down Syndrom. Din blogg blev ett stöd indirekt till min son Niklas därför att jag kunde ge honom rätt information om hans kompis när han har suttit och varit ledsen för hans skull sedan Per blev sjuk. Även i det svåra och jobbiga kan en sådan här sak göra så att det känns bättre. Tack för det fina du skrivit och vad glad jag blir att märka att Per har en sådan fin syster som ger honom så mycket kärlek.
  Kramar Pia

  1. Hej och varmt tack för dina ord! Det värmer att mina skrivna ord som är mitt sätt att bearbeta allt som händer även kan hjälpa och tillföra något för andra. Det berör mig lika mycket varje gång någon delar med sig av det ❤️
   Kram!

 3. Så skönt att Per o din mummo har dig Evalill,som tänker på o bryr dig om dem. Säkert har Per en skyddsängel
  som hjälper honom.Du skriver så fint, även om du har jobbigt nu när båda är sjuka.Kram på dig.

  1. Tack ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *