Solskenshistoria

Solskenshistoria

I allt det jobbiga som är nu kan jag dela en liten solskenshistoria. Hur små tillfälligheter och Bolt hjälpte till att rädda en liten igelkott från att bli kvar instängd utan varken mat eller vatten. Det var på jobbet igår. Jag jobbar i en verkstad på ett litet träsnideri. När butiksbiträdet denna dag stod ute på lagret en stund och grejade så hörde hon plötsligt något som krafsade på andra sidan dörren. Dörren mot det sista rummet som är ett litet garage. När jag och Bolt kom tillbaka från vår lunchpromenad så gick vi tillsammans för att öppna dörren utifrån, undrade vad vi skulle komma att möta.

Men när vi öppnade möttes vi av tystnad. Inget stök. Vi gick in, stampade i golvet, knackade på alla kartonger på alla hyllor. På helspänn. Men nej, inget. Bolt tassade runt och nosade väldigt intresserat, visade på att något hade varit där inne. Men vi tänkte att vad det än hade varit, så måste det ha hittat ut igen. En råtta kanske. Usch!

Men så fastande Bolt vid ett ställe. Nosade och nosade och försökte komma närmare. Framför en hylla stod en låda och ett par gamla stolar staplade, han försökte titta i lådan och han försökte ta sig runt den med det var brädor och annat i vägen. Men detta gjorde att vi började titta mer just där. Först såg vi fortfarande ingenting. Men minsann, där bakom lådan, på nedersta hyllplanet, hade en liten vilsen igelkott krånglat sig in och gömt sig under grejer som låg där.

Den måste ha smitit in samma morgon när dörrarna var öppna en kort stund. Den ville inte alls komma fram när vi gjorde vägen fri, tyckte vi var stora och läskiga. Väste åt oss och kurade ihop sig när vi petade på den för att få den att springa ut. Jag försökte få Bolt att valla ut den men det gick inte heller. Det tog några minuter men sen rörde sig de där små benen och den sprang ut i naturen där den hör hemma. Vi kunde stänga dörren igen och känna oss nöjda över vår räddningsinsats!

Gotlandsfärjan

Nu är vi på väg mot ön, sitter på färjan och snart kan jag sätta fötterna på gotlandsmark. Andas in gotlandsluften, det är något speciellt med den. Tänk att det redan är sommar och semester igen. Året har bara försvunnit, jag hänger inte alls med i tiden. Mycket har hänt och mycket är det som händer. Både mörker och ljus.

 

Bolt
Åka båt är ingen favorit… Men han är duktig kille!
Dela gärna inlägget med dina vänner <3
Märkt ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *