Brinn för Josefin

Brinn för Josefin
#brinnförjosefin
#brinnförjosefin

Igår såg jag dokumentären om Josefin Nilsson -Älska mig för den jag är. Jag fick torka tårarna mer än en gång. Så fruktansvärt sorgligt. Så hemskt. Så mycket lidande. Så onödigt.

Hon känns nästan som en bekant men jag kände henne inte, hon var en kändis från grannsocknen. Hon var med i en föreställning som spelades i Burs prästgård några somrar i rad, jag är uppväxt i Burs och brukade vara med och hjälpa till, sitta vid biljettbordet eller sälja dricka och snacks. Jag minns en sommar när jag och en kompis satt vid biljettbordet och hon kom fram och sa hej, frågade något i stil med hur det gick. Jag tyckte det var så stort att hon pratade med mig!

Det är så svårt att förstå all den ondska som finns i världen. Så svårt att förstå hur en människa kan vara så ur balans, så full av hat så det blir ok att slå på någon annan. Hat som kan släcka en brinnande låga av liv. Hur kan någon vara kapabel att misshandla en medmänniska, medvetet utföra en handling som skadar på psykiska och fysiska plan? Det går inte att förstå. Det är något vi inte ska behöva försöka förstå, det borde inte existera. 

Vi är alla människor, vi är av samma sort. Vi är systrar och bröder med samma behov och känslor. Jag undrar vart det kan gå så fel. För inte tror jag att någon föds ond, med en förutbestämd livsuppgift att skapa lidande. Vart kommer allt hat ifrån!? Varför? Varför finns det så mycket ondska, våld och krig i denna värld? Varför inte bara kärlek och gemenskap?

Man kan bli knäpp av att försöka förstå något som inte går att förstå, så jag lägger ner det. Vi kan inte bara trycka på delete-knappen och radera allt det mörka som skadar. Men vi som inte sitter i ondskans makt, vi kan fortsätta sprida så mycket ljus och kärlek vi bara kan till välden runt omkring oss.

Jag vill uppmana dig som läser detta att medvetet utföra en kärlekshandling med din fulla närvaro. Det kan vara för någon annan, eller för dig själv. Det kan vara något litet, något stort. Det kan vara en tanke av kärlek riktad upp mot himlen. Det kan vara ett tänt ljus på ditt bord. Det kan vara att sitta i tystnad och i tanken rikta all din värme och kärlek till dem som behöver det just nu. Ja vad du än känner för i stunden.

Kanske har du redan gjort det idag, kanske kan du då göra det en gång till. För varje liten gnista av ondska vi kan släcka blir världen en lite bättre plats att vara på. Tillsammans kan vi göra skillnad.

Jag vill också uppmana till att sprida historien Josefin ville att alla skulle få ta del av. Titta på dokumentären. https://www.svtplay.se/video/21549186/josefin-nilsson-alska-mig-for-den-jag-ar?cmpid=del:em:20190324:josefin-nilsson-alska-mig-for-den-jag-ar:pla:lp

Den är stark och smärtsam att se, men låt dig bli berörd. Dela. Blunda inte för det som kanske händer precis i din närhet. Så som jag kan erkänna att jag en gång gjorde. Jag hade under en kortare period ett par som bodde i lägenheten bredvid, jag kunde inte undgå att höra deras bråk och ana att han inte alltid var så snäll mot henne. Men jag kunde inte vara helt säker och jag var inte en granne som vågade agera. Det var en väldigt obekväm situation och så märkligt att springa på varandra i trappuppgången och liksom låtsas som ingenting, för han måste ju också ha förstått att det hörs igenom väggarna. Det är svårt att agera ensam, men det behöver vi inte göra. Vi kan söka mod hos varandra. Jag hade kunnat vända mig till de andra grannarna i huset. Nu blev det tvärtom, ett tillfälle då grannen under mig tog mig åt sidan och berättade att hon ringt polisen någon kväll innan, en kväll jag inte var hemma men då det tydligen hade varit uppenbart att det var fysisk misshandel. Hon var stark som vågade och jag beundrar henne för det. Hon gav mig sitt nummer så vi kunde ha kontakt ifall det hände igen. Det behövdes inte, vad som hände med det paret vet jag inte men lägenheten fick ganska snart nya hyresgäster. Skulle samma situation uppstå igen ska jag försöka vara modigare, vågar jag inte vara modig själv ska jag ta hjälp av andra. Som sagt, tillsammans kan vi göra skillnad!

kärlek

Låt världen få ta del av ditt Ljus och din Kärlek!

Dela gärna inlägget med dina vänner <3
Märkt ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *