Släpp oron för framtiden -Let go and let God

Let go and let God

Universum kommunicerar

Släpp oron för framtiden. Den påminnelsen återkommer till mig ofta från olika håll. I stunden när jag får den kan jag landa i tilliten att allt alltid ordnar sig på ett eller annat sätt. Jag är buren och vägledd av en högre kraft. Vad vi än väljer att kalla den så finns den alltid där, i oss och i allt runt omkring. Universum är ordet som landat hos mig och som jag oftast använder, universum  överger mig aldrig. Inte heller Änglarna som alltid finns nära. Det finns ingen anledning till oro, den skapar bara onödigt lidande. Mirakel sker när jag ställer mig åt sidan och inte försöker kontrollera mitt liv och allt som ska hända. Då faller allt på plats, jag får det jag behöver.

Men lika lätt som jag kan landa i tilliten faller jag tillbaka till rädslan. Egot skapar problem och hinder jag inte kan se hur jag ska klara av eller ta mig förbi. Jag kan omöjligt se hur allt ska lösa sig, hur jag ska få ihop tillvaron. Kan inte se vägen ut ur arbetslöshet och sjukskrivning, hur jag ska kunna landa i ett liv där jag känner mig hemma på alla plan. Kan inte ens se nästa steg.

Varje gång jag hamnar där är universum och änglarna vid min sida och matar mig med påminnelsen ännu en gång. Vill få mig att fatta när jag envist geggar runt i rädslan!!

Snälla du, släpp din oro för framtiden, bara låt den gå! Var närvarande i nuet, stanna i ditt I AM och lita på att vi har allt under kontroll och jobbar för ditt bästa i varje stund. Du behöver inte bekymra dig det minsta, allt är redan ordnat. Du behöver inte veta hur allt ska lösa sig, du behöver bara ha Tillit att det gör det.

Let go and let God!

En kurs i mirakler

Jag får ofta påminnelsen när jag lyssnar till lektionerna vi får i SMC, som utgår mycket från ”En kurs i mirakler”. Förra helgen när jag satt i soffan sträckte jag mig efter boken ”Insikter om mirakler”, en betydligt mer lättläst bok där författaren Curt Jonsson på sitt sätt beskriver vad en ”En kurs i mirakler” går ut på. Jag satt med den i mina händer och lät intuitionen visa mig en sida och ett stycke med det jag behövde få till mig just då, och där var påminnelsen jag så väl behövde igen! Tack! Jag delar det stycket, kanske är det någon mer som behöver bli lugnad just nu…

”Det finns en historia om en tibetansk munk som blev jagad av en tiger. Han sprang för livet och kom till ett brant stup, där han inte kunde komma undan. Men så upptäckte han en lian som hängde ner där och började klättra ner. När han tittade neråt fick han se att en annan tiger stod och väntade på honom vid lianens slut. Nåväl, tänkte munken, då hänger jag bara kvar här tills en av tigrarna tröttnar och går sin väg. Då fick han se en mus som börjat gnaga av lianen en bit ovanför honom. Men i samma ögonblick upptäckte han också att det växte smultron på bergssidan inom räckhåll. Och han tog ett smultron och stoppade i munnen. Det var det godaste smultron han ätit i hela sitt liv.

Det som historien enligt min mening vill säga är att den här munken kunde konsten att leva i nuet. Ingenting hade blivit bättre i hans liv om han hade gripits av panik. Och smultronen var faktiskt goda! Varför skulle han avstå från den njutningen för att istället plåga sig själv med oroliga tankar om framtiden?

Den som kan leva i nuet och ha tillit till att hjälp kommer om man gör det som är ens uppgift på jorden, den får också allt det den behöver.”

❤️

Ja, varför plåga sig med oroliga tankar om framtiden?!?! Så himla dumt. Just STOP IT!

Som av en händelse mötte jag denna låt i morse, ännu en påminnelse med orden jag haft lite som ett mantra idag.

Let go – Let God

❤️

Dela gärna inlägget med dina vänner <3
Märkt , , , , , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *