Att göra fel är inte att vara fel

Att göra fel är inte att vara fel.

Att göra fel hör lite till att vara människa på jorden.

I själen förblir vi kompletta och perfekta. 

Tar lilla rädda Evalill i famnen och påminner henne om att vi alla kan göra fel ibland, men vi ÄR aldrig fel.

Vad du än gör älskar jag dig och det väntar inget straff. Allt är som det ska.

Det är inte alltid så lätt att lära sig leva utanför skyddsmurar som blivit ens vardag. Det finns andra människor där. Så mycket att tänka på och komma ihåg. Där finns den svåra kommunikationen. Ibland blir det för mycket på en gång. Jag snubblar lite på mina egna fötter.

Innanför finns bara en sak. Att göra mig så liten, tyst och osynlig som möjligt. Det har jag blivit ganska bra på.

Men det är livet utanför jag vill lära mig leva, det är där det är meningen att jag ska vara. 

I det livet behöver jag lära mig att jag kan göra fel utan att hela min värld behöver rasera. 

Jag behöver också acceptera att andra människor tycker och tänker saker om mig, sådant jag inte alltid kan styra över, sådant jag kanske inte alltid önskar. Det förändrar inte den jag är. Ingen annan kan göra mig mindre värdefull.

Känslan av misslyckande ligger hos mig själv. Det är bara jag själv som kan bestämma om jag ska leva i känslan av att vara sämre än alla andra.

Jag behöver inte straffas för misstagen jag gör. Jag erkänner dem och säger förlåt där det behövs. Förlåter mig själv. Jag lär och går vidare. Fortsätter min träning att leva som människa på jorden.

En dag reser jag vidare som den fria själ jag innerst inne är men först är det något jag ska göra här, våra liv har ett syfte som inte alltid är så tydligt för oss. 

Jag ser ingen tydlig väg. Jag trevar mig fram utan att veta mot vad, vet inte exakt vad det är jag ska ge eller vad jag ska bli när jag blir stor. Jag vet bara att jag ska fortsätta för något lockar och drar. Jag vill så gärna ta del av livet.

Sorry rädslan, jag vet att du försöker men jag har ju sagt att du inte får styra mitt liv längre.

Jag vägrar stänga dörren igen.

Jag tar ett djupt andetag och ett nytt litet försiktigt steg på min väg.

Dela gärna inlägget med dina vänner <3
Märkt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *