Ekorrens budskap

Ekorrens budskap

Hej du lilla ekorre!

Hur söta är de inte?? Jag blir så glad så fort jag har turen att se en liten ekorre. Igår var en väldigt speciell promenad för jag såg inte mindre än 5 ekorrar som var ute och gottade sig i solen. Om det nu inte var samma som skuttade runt och ville vara där vi var men det tror jag inte. I vilket fall har det aldrig hänt att jag sett ekorrar vid 4 tillfällen under en och samma promenad, och då går jag med vovven i den skogen i stort sätt varje vardag. Som jag önskade att jag hade kameran med mig! Och det där teleobjektivet jag ännu inte äger…. Dessa bilder är ett år gamla, en turdag på Gotland då en hungrig ekorre inte brydde sig om att jag stod nedanför och fotade.

Jag gick där igår med ett leende och kände att här är det något budskap som vill fram. Så jag var tvungen att googla vad just ekorren vill förmedla. Så här säger den enligt Solöga:

~ Ut med det gamla och in med det nya ~

~ Min gåva till dig är upptäckarglädje ~

~ Gör dig av med det gamla och skapa därigenom nya möjligheter ~

Ja det är väl lite det jobbet jag är inne i. Göra mig av med gamla sanningar och trosuppfattningar om mig själv. Gammal skit som inte är mitt. Så tack du lilla söta kloka ekorre för den påminnelsen! Jag vill inte bära på onödigheter som blir en börda, jag vill släppa taget och göra plats för annat. Plats för sådant som ger näring åt mitt liv. Släppa taget om rädslan och bjuda in livet. Inte vara så panisk rädd för framtiden, för att inte veta, för allt jag inte tror mig klara av. Istället våga lita på att jag klarar allt som kommer i min väg, se på framtiden med ekorrens gåva Upptäckarglädje.

~ Våga vara nyfiken! ~

Dela gärna inlägget med dina vänner <3
Märkt , , ,

14 kommentarer till “Ekorrens budskap

 1. Håller med dig! Man blir verkligen Glad av att se djur som lever i naturen ?????. Ekorrar är ju såå söta med.

  Jaha…..viste inte det fanns att man kan kolla upp djur & så har de betydelse ?.

  Ta hand om dig!

  1. Ja men visst, det finns budskap i mycket runt omkring oss ?

 2. Man saknar alltid den riktiga kameran då man behöver den 🙂 Ekorrar är verkligen så fina djur och blir jämt varm inombords då jag ser en

  1. Ja man borde ha den med sig alltid och jämt ☺️

 3. man saknar alltid en riktig kamera när man är är ute 🙂

  1. Ja tänk så många ögonblick man missat att fånga på bild ☺️

 4. Så spännande att det innebär eller betyder det när man ser en ekorre. Ska kika vidare på Solögas sida för sånt gillar jag verkligen

  1. Ja jag blev sugen på att beställa boken ☺️

 5. Ja ekororrna är sååå fina och så fin denna var

 6. Ekorrar kan vara bland det sötaste som finns, den där var ju hur gullig som helst 🙂

 7. Det var ju lite ovanligt att se så många vid ett och samma tillfälle. Inte hade jag heller en aning om att se djur kunde vara ett budskap ?

  1. Ja de kan berätta saker för oss, eller kanske mer påminna oss om sådant vi egentligen redan vet ☺️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *