Vitvärsfönster

Även denna helg har det varit skaparverkstad, det är så roligt och jag kan riktigt längta efter att bara få skapa mera! Idag har jag färdigställt mitt andra Vitvärsfönster. Jag var nyfiken på hur det skulle bli med en bild i hela fönstret och tänkte först att jag skulle bli tvungen att måttbeställa en bild. Men det är ju roligare att göra allting själv så jag började tänka om, tänkte att det borde gå om jag helt enkelt delar upp bilden i sex delar och skriver ut på varsitt A4-papper. Blev lite pusslande och klippande och mätande och tänkande för att få till det, inte helt säker på att typ horisonten skulle förbli rak… Det tog sin lilla tid, speciellt när man är som jag och måste mäta allt på millimetern och både dubbel- och trippelkolla innan jag vågar göra något med saxen. Men det gick och jag lyckades med pusslet! Är så nöjd även med detta fönster. Det inte allt för ofta som jag kan känna mig så glad och nöjd över något jag gjort, jag måste säga att det är väldigt skönt när de stunderna infinner sig!

Inte bara fönstret utan även bilden som jag placerat i är tagen vid Vitvär. Vitvär har alltid varit min familjs lilla paradis, en plats där vi hämtat andan och tillbringat de flesta av somrarnas fina dagar. Ett litet ställe på östra sidan av Gotland. Det är inte längre så som jag minns det från när jag var liten, allting förändras på gott och ont. Ljugarn växer och det byggs den ena vräkiga byggnaden efter den andra, tempot höjs och allt kryper sig närmare. Men där i mellan finns ännu denna lilla oas kvar. Ett gammalt fiskeläger med inredda bodar. Där det enkla förblir enkelt. Där har vi ingen el, vatten får man pumpa upp från den gemensamma pumpen, när nöden kallar får man traska bort till utedasset och sätta på haspen på insidan. Fönstren tog jag tillvara på när vi renoverade vårat lilla hörne för ett par år sedan, men vi renoverar inte för att få det lyxigaste modernaste med enorma glaspartier ner mot havet utan helt enkelt för att bodarna inte ska förfalla. Vi värnar om att behålla det gamla utseendet. Bevara det enkla. Om denna enkelhet är främmande för dig kanske det inte låter så lockande att vara där. Men för mig har det alltid varit en del i mitt liv som jag älskar. Vitvär är fortfarande stället jag känner en stark längtan att åka till så fort jag är på Gotland. Vilken årstid det än är så behöver jag få åka dit och bara vara en stund, andas. Ta en långpromenad. Fota. Ja andas, hur skönt kan inte det vara!? När jag kommer dit, till havet och stranden, bodarna som bär på minnen, är det så mycket lättare att ta de där härliga djupa andetagen som får all oro att lugna sig. Avslutar med några bilder därifrån!

Från dörren och till höger är vår del, så stort är det inte…

Utsikten inifrån dasset 🙂

December 2017 var det lite lätt översvämning

❤️❤️❤️

❤️❤️❤️

Dela gärna inlägget med dina vänner <3
Märkt , ,

4 kommentarer till “Vitvärsfönster

 1. Oj, så vackert! Jag kan förstå att du trivs att vara där, även om det är väldigt enkelt!

  1. Ja visst är det vackert! Ibland är det så skönt att bara vara i det enkla 🙂

 2. Så underbart fint ?
  Öppna fönstret litegrann
  Känn Vivärsdoften av Hav släke gammalt virke tjära
  Känn vindensom letar sig in
  Lyssna hör hur havet brusar lugnande mot strand
  Minns gräset mot din bara fot
  Minns hur solen värmer det gamla täcket du så ofta legat på
  Minns sanden och stenarna
  Minns
  Så underbart

  1. Ja nu kan jag alltid vara vid Vitvär ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *