Från idé till verklighet

Ramtillverkning

Så äntligen fick jag till ett besök hos min mammas farbror som har en liten ramverkstad i Visby. Min idé att göra egna ramar av gammalt virke blev verklighet. Det är så härligt att ha inspiration och energi över så jag kan göra sådant jag tänker att jag vill. Det är nog över två år sedan jag frågade honom första gången om jag kanske kunde få komma och prova att göra en ram när jag är på Gotland, livet kom emellan men nu blev det av. Nöjd och glad är jag!

Roligt, men inte så bara. Träningsvärk i hjärnan! Det är väldigt lätt att tänka fel så det inte går att få ihop den där ramen…. Det var första gången jag gav mig på detta så det tog sin tid, jag var tvungen att tänka både en och två gånger innan jag gjorde något. Men jag fick ihop något till slut och jag kommer ha fullastad bil hem!

Tack Gerra för din tid, hjälp och guidning och för lånet av din verkstad! Tacksam!

❤️❤️

Träbitarna har hyvlats och gjorts en fals på.

Vet inte vad den kallas, men denna mackapär skär iaf rakt igenom trät och man får rätt vinkel på hörnen. Förundrad över hur lätt den kan ta sig igenom biten. Får man fingrarna i kläm där har man inga fingrar kvar sen….

Ekbitarna jag hade fick sågas i rätt vinkel, ek är ett hårt träslag och sliter för mycket på den andra maskinen.

Måste lära mig vad maskinerna heter så jag kan låta lite proffsigare… Nästa stopp i ramtillverkningen är vid denna mackapär som stiftar ihop hörnen. Så smidigt!

Klar! Den här ramen fick en spegel.

Det unika

Jag vet att alla inte ser det jag ser. Gamla slitna ankomna plankor och träbitar är bara skräp i mångas ögon. Men själv ser jag något vackert. Något unikt då ingen träbit är den andra lik. Något som bär på en historia och något jag vill skapa av, ge nytt liv i ny form.

Jag vet att alla inte uppskattar denna typ av ramar, grova och enkla och ”gamla”, men jag älskar det och ser fram emot att slutföra processen med att montera bilder i dem. Jag har även en idé till, en liten detalj jag vill lägga till på ramen, men jag återkommer om jag får till det. Eller så får ni se det på kommande utställning jag vill ha någongång någonstans…

⭐️⭐️⭐️

Båtboden

Denna vecka har jag även hunnit slutföra projektet jag tog på mig som tack för lånet av båtboden till min fotoutställning. Att förnya och uppgradera den som suttit där inne sen tidigare, gamla svartvita foton från Vitvär fiskeläge. Väldigt intressant att gå igenom alla bilder måste jag säga, vilken skillnad det var förr mot hur vi har det idag.

Med fin hjälp av mamma och pappa kom den på plats i onsdags och det blev så bra! Den har redan fått uppskattande kommentarer från personer med anknytning till Vitvär, så det känns värt den tid och kostnad jag lagt på den!

Vitvär fiskeläge
Vitvär fiskeläge
Vitvär fiskeläge
Vitvär fiskeläge

Ja det har varit en produktiv vecka. Nu hoppas jag på fint väder min sista semestervecka och några lugna dagar vid Vitvär!

Dela gärna inlägget med dina vänner <3
Märkt , , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *