Jag och mitt Ego på promenad

Jag går i skogen med min älskade hund. Vinden leker i mitt ansikte, solen skiner och fåglarna kvittrar. Känner mig upplyft av senaste veckans omtumlande upplevelser, alla skiftningar och vad det till slut landade i. Från skräck och förvirring, till förståelse och påtagliga förändringar i min kropp.

Här uppifrån ter sig livet annorlunda. Rädslan påverkar mig inte nämnvärt, den når liksom inte riktigt hit. Nej här uppe är jag mer berörd av allting, fylld av Kärlek och Tacksamhet. Här uppifrån vågar jag tro på att allt är möjligt.

Egot frågar vad jag går där och ler åt. Jag svarar Livet! Ser du inte hur vackert det är? Hör du inte allt liv i skogen? Tänk att vi får ta del av allt detta! Tänk att vi får uppleva hur det är att vara människa på jorden!

Egot ser sig omkring och rycker lite på axlarna. Ja nu när du säger det så. Det är fint, det får jag väl ändå hålla med om. Men du vet väl att inget varar för evigt? Borde du inte hålla dig där nere hela tiden? Du vet väl att du kommer falla till marken igen och det kommer göra ont här uppifrån…

Ja kanske det, svarar jag. Men det är som det ska, ibland behöver jag hämta något där nere och troligtvis behöver jag dit igen. Men Nu är Nu. Och Nu går jag här och njuter av det som är precis i stunden! Om du vill gå där och vara en negativ pessimist så varsågod, jag har nya filter i mina öron så dina ord går mig förbi.

Jag hör fåglar som kvittrar för glatta livet. En annan fågel som prasslar där inne bland löven på marken. Jag hör vinden i träden. Jag hör hur det knakar. Jag hör mina steg på skogsstigen, jag hör hur min fot slår i en uppstickande rot då blicken vilar på annat håll. Jag hör Bolt som tagit sig in bland snåren där det luktar gott. Jag hör en annan hund som skäller på avstånd. Jag hör en joggare som kommer ikapp oss. Jag hör bilarnas ljud från vägen någonstans där borta. Jag hör ett gäng dagisbarn på utflykt i skogen. Jag hör en humla som surrar. Jag hör Livet som pågår precis just nu!

Så prata på du lilla Egot, jag hör dig men jag lyssnar inte. Jag går bara här och ler.

Dela gärna inlägget med dina vänner <3
Märkt , , , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *