Bokrelease och fotoutställning

Ibland blir en tanke och vision till verklighet. Nu finns den på riktigt, min och mammas bok med fokus på känslor. En liten och ganska tunn, men en bokbebis så kär och välkommen!

❤️ Änglarna viskar – Låt det Kännas ❤️

Bokrelease

Vi har en spännande och lite läskig dag framför oss, den kommer oundvikligen närmare. 19maj blir det bokrelease här i Linköping! Vi har haft våran bebis hos oss ett tag. När vi satt och funderade på om och hur och när vi skulle visa upp den kände vi båda två att vi ville göra något ihop med min fotoutställning ”Låt det Kännas”. För de hör liksom ihop, utan utställningen hade det nog inte blivit någon bok. Utställningen i sin tur klingar väldigt fint ihop med körsång. Då jag sjunger i en kör och vi var i full gång med att repa inför kommande vårkonsert drogs mina tankar dit. Mamma tyckte det var en fin idé, så efter ett tag tog jag mod till mig och la fram mina filosoferande tankar för vår körledare. Att samtidigt som vårkonserten ha en fotoutställning samt bokrelease.

Det krävdes mod för jag har ännu en stark kamp inom mig. En del av mig som bara vill leva livet fullt ut och inte hålla tillbaka på grund av rädsla för vad andra ska tycka och tänka. En annan del av mig som vill skydda mig från omvärlden och hålla mig kvar bakom mina trygga skyddsmurar. Det har varit och är en resa som drar med mig både upp och ner och hit och dit, som livet i övrigt ungefär.

Vill – Vågar inte – Gör det ändå.

Jag fick positivt svar, plötsligt var det bestämt och jag fick ta några djupa andetag. Det blir bra Evalill. Du vet att du vill och du vet att du kan. Till delen av mig som vill skydda säger jag snällt att det är ok att släppa lite på kontrollen. Jag behöver inte försvaras för det finns inte så mycket i det här att vara rädd för, inget som kan göra mig illa. Hon är inte helt övertygad än, hon tyckte det var läskigt att bara skapa ”info-bilden”, men vi jobbar på det tillsammans.

Ja varmt välkommen om du råkar befinna dig i Linköping!

Bilder och dikter

Boken består av mina bilder tillsammans med mammas fina dikter. Vi förmedlar vår känsla på olika sätt och hoppas kunna väcka känslor även hos andra. Det är så viktigt att kunna tillåta sig att känna utan att kontrollera, våga vara i det som är och på så sätt också våga vara den vi är. 

Våga känna

Jag vet vilket lidande det kan innebära när kontrollen tar över, när känslor blir något hotfullt som ska förminskas och stängas in. Tyvärr innebär det också att man stänger in sig själv och på ett omedvetet eller medvetet plan förmedlar till sig själv att tyvärr, du får inte existera, du får inte leva livet fullt ut. 

Mitt liv begränsades och känslorna som jag inte kunde hantera förvandlades till en aldrig sinande ångest. Ångest var den känslan jag kunde förstå hur det verkligen kändes att vara i, alla andra känslor var mer diffusa. Jag kunde såklart förstå när jag var glad tex, men det var som att jag aldrig kunde vara i en känsla till 100%, ångest och kontroll skulle alltid vara med och ha sin del. 

Så att kunna stanna i en känsla är iaf för mig en stor frihet. Det är befriande att kunna låta den komma och gå. Precis som vågorna som rullar in emot strand, en efter en avlöser de varandra. Rullar in med all sin kraft för att sen dra sig tillbaka, stilla sig. 

Andas och följ med i känslornas vågrörelse

Dela gärna inlägget med dina vänner <3
Märkt ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *