Mardröm

I natt hade jag en sådan där återkommande obehaglig dröm, om att bli jagad och hotat till livet. Under många år hade jag sådana drömmar var och varannan natt, eller drömmar där jag hamnar i situationer som är extremt obekväma. Nu är det lugnare och sömnen bättre över lag, men ännu finns de där och periodvis dyker de upp mer regelbundet. 

Jag var som sagt jagad, varför kan jag inte minnas, jag lyckades gömma mig inne i ett hus och jag kunde känna den där skräcken för att bli upptäckt. Jag trodde de var borta men plötsligt slås en dörr upp och jag blir övermannad, en håller i mig och trycker ner mig mot marken så jag inte kan röra mig, den andra tar fram en pistol och siktar mot mig. Jag minns att jag sa ”Snälla, jag vill inte dö!!”. Han bryr sig så klart inte och trycker av, men någonting strular så det smäller aldrig. Nästa sak jag minns är att alarmet satte igång och jag kände mig väldigt tacksam för att det var dags att gå upp och möta en ny dag.

Drömmar kan väl många gånger säga oss något, jag är inte så bra på att tyda drömmar men jag har läst att mardrömmar om att bli jagad är väldigt vanliga. ”Ofta är det en stressdröm. Din dröm kan betyda att det är en del av dig själv som jagar dig och vill få din uppmärksamhet och förståelse. Vi jagas i drömmarna av våra tankar, känslor, handlingar eller brist på handlingar.”

Ja jag kan förstå varför dessa drömmar är så återkommande och varför det ibland kommer på besök lite oftare.

Att vara under pistolhot var inte så värst trevligt, men drömmen var troligtvis inte inte där utan anledning. Hoppas dock på att denna natt blir utan flykt!

Trevlig helg!

Dela gärna inlägget med dina vänner <3
Märkt ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *